Валидол 0.06 g сублингвални таблетки х 20 България - български - Изпълнителна агенция по лекарствата

Валидол 0.06 g сублингвални таблетки х 20

ФАРМАК - БЪЛГАРИЯ ООД - Хипнотици и седативни средства в комбинация, искл. барбитурати -

Fortekor Plus Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

fortekor plus

elanco gmbh - benazepril хидрохлорид, pimobendan - АСЕ инхибитори, комбинации - Кучета - За лечение на застойна сърдечна недостатъчност поради недостатъчност на атриовентрикуларна клапа или разширена кардиомиопатия при кучета.

Epidyolex Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

epidyolex

jazz pharmaceuticals ireland limited - cannabidiol - lennox gastaut syndrome; epilepsies, myoclonic - Противоэпилептические средства, - epidyolex е предназначен да се използва като допълнителна терапия пристъпи, свързани със синдрома на Леннокса Гасто (ЛГС) или синдром на Драве (gc), в комбинация с clobazam, за пациенти на 2 и повече години.

Crysvita Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

crysvita

kyowa kirin holdings b.v. - burosumab - hypophosphatemia, familial; hypophosphatemic rickets, x-linked dominant; osteomalacia - Лекарства за лечение на костни заболявания - crysvita is indicated for the treatment of x-linked hypophosphataemia, in children and adolescents aged 1 to 17 years with radiographic evidence of bone disease, and in adults. crysvita is indicated for the treatment of fgf23-related hypophosphataemia in tumour-induced osteomalacia associated with phosphaturic mesenchymal tumours that cannot be curatively resected or localised in children and adolescents aged 1 to 17 years and in adults.

Rapamune Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

rapamune

pfizer europe ma eeig - Сиролимус - graft rejection; kidney transplantation - Имуносупресори - rapamune е показан за профилактика на отхвърляне на орган при възрастни пациенти при нисък до умерен имунологичен риск, получаващи бъбречна трансплантация. Препоръчва се Рапамун да бъдат използвани в комбинация с микроэмульсией циклоспорина и с кортикостероиди в продължение на 2 до 3 месеца. Рапамун може да бъде продължено като поддържаща терапия с кортикостероиди, само ако циклоспорин микроэмульсия може постепенно да бъде прекратено. Рапамун е показан за лечение на пациенти с единични лимфангиолейомиоматоз с умерена болест на белите дробове или намалена функция на белите дробове .

Advagraf Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

advagraf

astellas pharma europe bv - такролимус - Отхвърляне на присадката - Имуносупресори - Профилактика на отхвърляне на трансплантат при възрастни пациенти с бъбречни или чернодробни алографти. Лечение на отхвърляне на алографта, резистентно на лечение с други имуносупресивни лекарствени продукти при възрастни пациенти.

Envarsus Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

envarsus

chiesi farmaceutici s.p.a. - такролимус - Отхвърляне на присадката - Имуносупресори - Профилактика на отхвърляне на трансплантат при възрастни пациенти с бъбречни или чернодробни алографти. Лечение на отхвърляне на алографта, резистентно на лечение с други имуносупресивни лекарствени продукти при възрастни пациенти.

Modigraf Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

modigraf

astellas pharma europe b.v. - такролимус - Отхвърляне на присадката - Имуносупресори - Профилактика на отхвърляне на трансплантат при възрастни и педиатрични, бъбречни, чернодробни или сърдечни реципиенти на алографт. И педиатрични пациенти на лечение отторжении устойчиви на лечение на други иммуносупрессивных лекарства при възрастни .

Betaferon Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

betaferon

bayer ag  - интерферон бета-1b - Множествена склероза - Иммуностимуляторы, - Бетаферон се предписват за лечение на пациенти с един демиелинизирующих събитие при активното воспалительном процеса, ако това е толкова сериозно, за да се гарантира обработка с въвеждането на интравенозни кортикостероиди, ако алтернативни диагнози са били изключени, и ако те са пълни с решимост да бъдат с висок риск от развитие на клинично определен множествена склероза;пациенти с ремиттирующим множествена склероза, както и на две или повече изостряне през последните две години;пациентите с втори-белег от множествена склероза с активна форма, за това свидетелстват рецидиви.

Glubrava Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

glubrava

takeda pharma a/s - метформина хидрохлорид пиоглитазона хидрохлорид - Захарен диабет тип 2 - Лекарства, използвани при диабет - glubrava е посочено като втора линия на лечение на възрастни пациенти с тип-2 диабет, особено наднормено тегло пациенти, които не са в състояние да постигнат достатъчен гликемичния контрол в техните максимално поносимата доза на устни метформин сам. След започване на терапия с пиоглитазоном, пациентите трябва да се преразгледа след три до шест месеца, за да се оцени адекватността на отговорите на лечение (e. намаляване на показателите на hba1c). При пациенти, които не показват адекватен отговор, трябва да отмени пиоглитазон. В светлината на потенциалните рискове при продължително лечение, се предписват лекарства трябва да се потвърди в следващите рутинни проверки, което е в полза на пиоглитазон се запазва.