Beromun Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

beromun

belpharma s.a. - тазонермин - саркома - Иммуностимуляторы, - beromun е показан при възрастни, като допълнение към операция за последващо отстраняване на тумора, така че да се предотврати или забави ампутирани, или палиативни ситуация, за нерезектабельных сарком на меките тъкани на крайниците, се използват в комбинация с мелфаланом чрез мек гипертермической изолирани крайници перфузия (ИЛП).

Gliolan Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

gliolan

photonamic gmbh & co. kg - 5-аминолевулинова киселина хидрохлорид - Глиомът - Антинеопластични средства - gliolan е показан при възрастни пациенти за визуализиране на злокачествена тъкан по време на операция за злокачествен глиом (степен iii и iv на Световната здравна организация).

Votubia Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

votubia

novartis europharm limited - еверолимус - Туберкулозна склероза - Антинеопластични средства - Бъбречна angiomyolipoma, свързани с клубневой комплекс склероза (tsc)votubia е показан за лечение на възрастни пациенти с бъбречна angiomyolipoma, свързани с клубневой комплекс склероза (tsc), които са изложени на риск от развитие на усложнения (на базата на фактори като размера на тумора или наличието на аневризми или наличието на множество и двустранни тумори), но които не изискват незабавно хирургическа намеса. Доказателства се основава на анализ на промяна на сумата на обема на angiomyolipoma . Субэпендимальные гигантоклеточные астроцитом (СЭГА), свързани с клубневой комплекс склероза (tsc)votubia е показан за лечение на пациенти с субэпендимальные гигантоклеточные астроцитом (СЭГА), свързани с клубневой комплекс склероза (tsc), които изискват терапевтична интервенция, но не се поддава на лечение на хирургически. Доказателства се основава на анализ на изменение на обема Сега . Допълнителни клинични ползи, като например подобряване на заболявания, свързани със симптоми, не е доказано.

Herceptin Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

herceptin

roche registration gmbh - трастузумаб - stomach neoplasms; breast neoplasms - Антинеопластични средства - Гърдите cancermetastatic гърдите cancerherceptin е показан за лечение на пациенти с her2-положителни метастазирал рак на млечната жлеза:като монотерапии за лечение на пациенти, които са получили не по-малко от два режима на химиотерапията за лечение на метастатичен болест. Преди химиотерапията трябва да бъдат включени най-малко антрациклина и таксана, ако пациентите не са подходящи за тези процедури. Хормон-рецептор-позитивни пациенти, също трябва да бъде не на хормоналната терапия, ако пациентите не са подходящи за такова лечение;в комбинация с паклитакселом за лечение на тези пациенти, които не са получавали химиотерапия за метастатичен болест и за кого антрациклиновый не е подходящ в комбинация с доцетакселом за лечение на пациенти, които не са получавали химиотерапия за метастатичен болест;в комбинация с инхибитор на ароматаза инхибитори за лечение на пациенти след менопауза с хормон-рецептор-положителен метастазирал рак на млечната жлеза, не по-рано от получаващи трастузумаб. Началото на майчиното cancerherceptin е показан за лечение на пациенти с her2-положителни ранен рак на млечната жлеза след операция, химиотерапия (неоадъювантной или помощните) и лъчетерапия (ако е приложимо);след помощните химиотерапия с доксорубицином и циклофосфамидом, в съчетание с паклитакселом или доцетакселом, в съчетание с помощните химиотерапия, състояща се от доцетаксела и карбоплатина, в съчетание с неоадъювантной химиотерапия последвана от помощните терапия Герцептин, за локално-разпространена (включително възпалително заболяване или на тумора >2 cm в диаметър. Герцептин трябва да се използва само при пациенти с метастазирал или ранен рак на млечната жлеза, тумор които или her2 и гиперэкспрессии или усилване на гена her2, как се определя точно и доказана анализи. Метастатические cancerherceptin на стомаха в комбинация с Капецитабин или 5-фторурацил и цисплатин е показан за лечение на пациенти с her2-положителни метастатичен рак на стомаха или пищеводно-чревния на прехода, които не са получили до противоопухолевого лечение на метастатичен болест. Герцептин трябва да се използва само при пациенти с метастазирал рак на стомаха, заболявания, които имат гиперэкспрессию her2 и как се определя ihc2+ и оправдателни СИШ или резултат риба, или ihc3+ резултат. Трябва да се използват точни и доказани методи за анализ .

Enhertu Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

enhertu

daiichi sankyo europe gmbh - trastuzumab deruxtecan - Неоплазми на гърдата - Антинеопластични средства - breast cancerher2-positive breast cancerenhertu as monotherapy is indicated for the treatment of adult patients with unresectable or metastatic her2-positive breast cancer who have received one or more prior anti-her2-based regimens. her2-low breast cancerenhertu as monotherapy is indicated for the treatment of adult patients with unresectable or metastatic her2-low breast cancer who have received prior chemotherapy in the metastatic setting or developed disease recurrence during or within 6 months of completing adjuvant chemotherapy (see section 4. non-small cell lung cancer (nsclc)enhertu as monotherapy is indicated for the treatment of adult patients with advanced nsclc whose tumours have an activating her2 (erbb2) mutation and who require systemic therapy following platinum-based chemotherapy with or without immunotherapy. gastric cancerenhertu as monotherapy is indicated for the treatment of adult patients with advanced her2-positive gastric or gastroesophageal junction (gej) adenocarcinoma who have received a prior trastuzumab-based regimen.

Imlygic Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

imlygic

amgen europe b.v. - талимогена лахерпарепвец - Меланомът - Антинеопластични средства - imlygic е показан за лечение на възрастни с неоперабилен меланом, която е регионален или далечен метастатичен (етап iiib, iiic и ivm1a) с не костите, мозъка, белите дробове или други висцерална болест.

Mepact Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

mepact

takeda france sas - мифамуртид - остеосарком - Иммуностимуляторы, - mepact е показан при деца, юноши и млади възрастни за лечение на високостепенни неметастатични остеосаркоми след макроскопска пълна хирургична резекция. Той се използва в комбинация с постоперативна мулти-агентна химиотерапия. Безопасността и ефикасността са оценени при проучвания при пациенти на възраст от две до 30 години при първоначална диагноза.

Stelfonta Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

stelfonta

qbiotics netherlands b.v. - tigilanol tiglate - tigilanol tiglate - Кучета - За лечение на неоперабельных, без далечни метастази (които на сцената) подкожната мачтата клетки тумори, намиращи се на ниво или дистальнее лакътя или скакателните стави, и неоперабельных, стаи метастатические кожни клетки рангоута на тумори при кучета.

Foscan Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

foscan

biolitec pharma ltd - темопорфин - head and neck neoplasms; carcinoma, squamous cell - Антинеопластични средства - foscan е показан за палиативно лечение на пациенти с напреднал главата и шията плоскоклетъчен карцином при липса на предварително терапии и неподходящи за лъчетерапия, хирургия или системна химиотерапия.

Vitrakvi Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

vitrakvi

bayer ag - сулфат larotrectinib - Новообразувания На Коремната Кухина - Антинеопластични средства - vitrakvi като монотерапии е предназначен за лечение на възрастни и педиатрични пациенти с твърда тумори, които показват нейротрофический рецептор на тирозин киназы (ntrk) сливане на гени,които имат заболяване, което локално-често, метастазирал или където хирургична резекция може да доведе до тежки заболявания и не са на задоволително лечение.