Herceptin Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

herceptin

roche registration gmbh - трастузумаб - stomach neoplasms; breast neoplasms - Антинеопластични средства - Гърдите cancermetastatic гърдите cancerherceptin е показан за лечение на пациенти с her2-положителни метастазирал рак на млечната жлеза:като монотерапии за лечение на пациенти, които са получили не по-малко от два режима на химиотерапията за лечение на метастатичен болест. Преди химиотерапията трябва да бъдат включени най-малко антрациклина и таксана, ако пациентите не са подходящи за тези процедури. Хормон-рецептор-позитивни пациенти, също трябва да бъде не на хормоналната терапия, ако пациентите не са подходящи за такова лечение;в комбинация с паклитакселом за лечение на тези пациенти, които не са получавали химиотерапия за метастатичен болест и за кого антрациклиновый не е подходящ в комбинация с доцетакселом за лечение на пациенти, които не са получавали химиотерапия за метастатичен болест;в комбинация с инхибитор на ароматаза инхибитори за лечение на пациенти след менопауза с хормон-рецептор-положителен метастазирал рак на млечната жлеза, не по-рано от получаващи трастузумаб. Началото на майчиното cancerherceptin е показан за лечение на пациенти с her2-положителни ранен рак на млечната жлеза след операция, химиотерапия (неоадъювантной или помощните) и лъчетерапия (ако е приложимо);след помощните химиотерапия с доксорубицином и циклофосфамидом, в съчетание с паклитакселом или доцетакселом, в съчетание с помощните химиотерапия, състояща се от доцетаксела и карбоплатина, в съчетание с неоадъювантной химиотерапия последвана от помощните терапия Герцептин, за локално-разпространена (включително възпалително заболяване или на тумора >2 cm в диаметър. Герцептин трябва да се използва само при пациенти с метастазирал или ранен рак на млечната жлеза, тумор които или her2 и гиперэкспрессии или усилване на гена her2, как се определя точно и доказана анализи. Метастатические cancerherceptin на стомаха в комбинация с Капецитабин или 5-фторурацил и цисплатин е показан за лечение на пациенти с her2-положителни метастатичен рак на стомаха или пищеводно-чревния на прехода, които не са получили до противоопухолевого лечение на метастатичен болест. Герцептин трябва да се използва само при пациенти с метастазирал рак на стомаха, заболявания, които имат гиперэкспрессию her2 и как се определя ihc2+ и оправдателни СИШ или резултат риба, или ihc3+ резултат. Трябва да се използват точни и доказани методи за анализ .

Xalkori Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

xalkori

pfizer europe ma eeig - crizotinib - Карцином, недребноклетъчен белодроб - Антинеопластични средства - xalkori as monotherapy is indicated for:the first‑line treatment of adults with anaplastic lymphoma kinase (alk)‑positive advanced non‑small cell lung cancer (nsclc)the treatment of adults with previously treated anaplastic lymphoma kinase (alk)‑positive advanced non‑small cell lung cancer (nsclc)the treatment of adults with ros1‑positive advanced non‑small cell lung cancer (nsclc)the treatment of paediatric patients (age ≥6 to.

Spravato Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

spravato

janssen-cilag international nv - esketamine хидрохлорид - Депресивно Разстройство - Други антидепресанти - spravato, в съчетание с ssri или СИОЗН, предназначени за възрастни с резистентной към терапията на депресивните разстройства, които не са отговорили на поне две различни техники за лечение с антидепресанти в днешно умерени и тежки депресивни епизода.

BIOFLOR 100 mg/ml България - български - БАБХ (Българска агенция по безопасност на храните)

bioflor 100 mg/ml

БИОСФЕРА ФАРМ eООД - Флорфеникол - перорален разтвор - 100 mg/ml - птици, свине

CEFQUINOR DC, 150 mg Intramammary Ointment for dry cows България - български - БАБХ (Българска агенция по безопасност на храните)

cefquinor dc, 150 mg intramammary ointment for dry cows

norbrook laboratories limited - cefquinome (като сулфат cefquinome) - интрамамарна маз - 150 mg/спринцовка - крави

CEVAXEL-RTU 50 mg/ml, suspension for injection for cattle and pigs 50 mg/ml България - български - БАБХ (Българска агенция по безопасност на храните)

cevaxel-rtu 50 mg/ml, suspension for injection for cattle and pigs 50 mg/ml

Сева Анимал Хелт България ЕООД - Цефтиофур - инжекционна суспензия - 50 mg/ml - говеда, прасета