Pedea Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

pedea

recordati rare diseases - Ибупрофен - ductus arteriosus, патент - Сърдечна терапия - Лечение на хемодинамично значими патент дуктус arteriosus при недоносени новородени бебета по-малко от 34 седмици на гестационната възраст.

Cerenia Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

cerenia

zoetis belgium sa - маропитант цитрат - Стомашно-чревния тракт и обмяната на веществата - dogs; cats - Таблетки Кучета: За предотвратяване на гадене, предизвикано от химиотерапия. За предотвратяване на повръщане, предизвикано от болест на движението. За профилактика и лечение на повръщане, в комбинация с разтвор за инжектиране cerenia и в съчетание с други мерки за подкрепа. Решение за injectiondogs:за лечение и профилактика на гадене, причинени от химиотерапия. За предотвратяване на повръщане, с изключение на това, причинено от болест на движението. За лечение на повръщане, в комбинация с други поддържащи мерки. За предотвратяване на периоперативно гадене и повръщане и подобряване на възстановяването от обща анестезия след използване на агонист на μ-опиатния рецептор морфин. Котки: За предотвратяване на повръщане и намаляване на гаденето, с изключение на това, причинено от болест на движението. За лечение на повръщане, в комбинация с други поддържащи мерки.

Docetaxel Zentiva (previously Docetaxel Winthrop) Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

docetaxel zentiva (previously docetaxel winthrop)

zentiva k.s. - доцетаксел - head and neck neoplasms; carcinoma, non-small-cell lung; adenocarcinoma; prostatic neoplasms; stomach neoplasms; breast neoplasms - Антинеопластични средства - cancerdocetaxel гърдите winthrop в комбинация с доксорубицином и циклофосфамидом показан при помощните терапия на пациенти с:валиден възел-позитивен рак на млечната жлеза;активен възел-отрицателен рак на гърдата . За пациенти с операбельным възел-отрицателен рак на гърдата, помощните терапия трябва да бъде ограничено правото на пациентите за получаване на химиотерапия по международни критерии за първична терапия на ранен рак на гърдата . winthrop docetaxel в комбинация с доксорубицином е предназначен за лечение на пациенти с локално-напреднал или метастазирал рак на млечната жлеза, по-рано не е получавала цитотоксической терапия условия за това. docetaxel winthrop монотерапии, предназначени за лечение на пациенти с локално-напреднал или метастазирал рак на млечната жлеза при неефективност цитотоксической терапия. Предишната химиотерапия трябва да са включени антрациклини или алкилиращи агент. winthrop доцетаксела в комбинация с трастузумабом е предназначен за лечение на болни с метастазирал рак на млечната жлеза, заболяване на които присъства гена her2 и които преди това не са получавали химиотерапия по повод разпространена болест. winthrop доцетаксела в комбинация с капецитабином е предназначен за лечение на пациенти с локално-напреднал или метастазирал рак на млечната жлеза при неефективност цитотоксической химиотерапия. Предишна терапия трябва да са включени антрациклин. Не е малък-клетки cancerdocetaxel на белите дробове winthrop е показан за лечение на пациенти с местнораспространенным или метастазирал немелкоклеточным рак на белия дроб при неефективност на предходната химиотерапия. winthrop доцетаксела в комбинация с цисплатином е предназначен за лечение на пациенти с нерезектабельным, локално-напреднал или метастазирал немелкоклеточным рак на белите дробове, при пациенти, преди това не са лекувани с химиотерапия за това състояние. cancerdocetaxel на простатата winthrop в комбинация с преднизоном или преднизолоном е показан за лечение на пациенти с хормон-рефрактерного метастатичен рак на простатата . adenocarcinomadocetaxel стомаха winthrop в комбинация с цисплатином и 5-фторурацилом е предназначен за лечение на пациенти с метастатичен аденокарциномой на стомаха, включително аденокарциномы пищеводно-чревния на прехода, които не са придобили преди това химиотерапия за метастатичен болест. На главата и шията cancerdocetaxel winthrop в комбинация с цисплатином и 5-фторурацилом е предназначен за индукционна терапия на пациенти с локално-често плоскоклеточным рак на главата и шията.

Taxespira (previously Docetaxel Hospira UK Limited ) Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

taxespira (previously docetaxel hospira uk limited )

hospira uk limited - доцетаксел трихидрат - stomach neoplasms; prostatic neoplasms; breast neoplasms; head and neck neoplasms; carcinoma, non-small-cell lung - Антинеопластични средства - cancertaxespira на гърдата в комбинация с доксорубицином и циклофосфамидом показан при помощните терапия на пациенти с:валиден възел-позитивен рак на млечната жлеза;активен възел-отрицателен рак на гърдата . За пациенти с операбельным възел-отрицателен рак на гърдата, помощните терапия трябва да бъде ограничено правото на пациентите за получаване на химиотерапия по международни критерии за първична терапия на ранен рак на гърдата . taxespira в комбинация с доксорубицином е предназначен за лечение на пациенти с локално-напреднал или метастазирал рак на млечната жлеза, по-рано не е получавала цитотоксической терапия условия за това. taxespira монотерапии, предназначени за лечение на пациенти с локално-напреднал или метастазирал рак на млечната жлеза при неефективност цитотоксической терапия. Предишната химиотерапия трябва да са включени антрациклини или алкилиращи агент. taxespira комбинация с трастузумабом е предназначен за лечение на болни с метастазирал рак на млечната жлеза, тумор които за експрес her2 и които преди това не са получавали химиотерапия по повод разпространена болест. taxespira в комбинация с капецитабином е предназначен за лечение на пациенти с локално-напреднал или метастазирал рак на млечната жлеза при неефективност цитотоксической химиотерапия. Предишна терапия трябва да са включени антрациклин. Немелкоклеточный рак на белия дроб taxespira е показан за лечение на пациенти с локално-напреднал или метастазирал немелкоклеточным рак на белия дроб след неефективността на предишния химиотерапия. taxespira в комбинация с цисплатином е предназначен за лечение на пациенти с нерезектабельным, локално-напреднал или метастазирал немелкоклеточным рак на белите дробове, при пациенти, преди това не са лекувани с химиотерапия за това състояние. taxespira на рак на простатата в комбинация с преднизоном или преднизолоном е показан за лечение на пациенти с хормонално продължителна метастатичен рак на простатата . Аденокарцинома на стомаха taxespira в комбинация с цисплатином и 5-фторурацилом е предназначен за лечение на пациенти с метастатичен аденокарциномой на стомаха, включително аденокарциномы пищеводно-чревния на прехода, които не са придобили преди това химиотерапия за метастатичен болест. Рак на главата и шията taxespira в комбинация с цисплатином и 5-фторурацилом е предназначен за индукционна терапия на пациенти с локално-често плоскоклеточным рак на главата и шията.

Carmustine medac (previously Carmustine Obvius) Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

carmustine medac (previously carmustine obvius)

medac gesellschaft für klinische spezialpräparate mbh - кармустином - hodgkin disease; lymphoma, non-hodgkin - Антинеопластични средства - carmustine is indicated n adults in the following malignant neoplasms as a single agent or in combination with other antineoplastic agents and/or other therapeutic measures (radiotherapy, surgery): , brain tumours (glioblastoma, brain-stem gliomas, medulloblastoma, astrocytoma and ependymoma), brain metastases, secondary therapy in non-hodgkin’s lymphoma and hodgkin’s disease, as conditioning treatment prior to autologous haematopoietic progenitor cell transplantation (hpct) in malignant haematological diseases (hodgkin’s disease / non-hodgkin’s lymphoma).

Phelinun Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

phelinun

adienne s.r.l. s.u. - melphalan hydrochloride - multiple myeloma; hodgkin disease; lymphoma, non-hodgkin; precursor cell lymphoblastic leukemia-lymphoma; leukemia, myeloid, acute; neuroblastoma; ovarian neoplasms; hematopoietic stem cell transplantation - Антинеопластични средства - high-dose of phelinun used alone or in combination with other cytotoxic medicinal products and/or total body irradiation is indicated in the treatment of:multiple myeloma,malignant lymphoma (hodgkin, non-hodgkin lymphoma),acute lymphoblastic and myeloblastic leukemia,childhood neuroblastoma,ovarian cancer,mammary adenocarcinoma. phelinun in combination with other cytotoxic medicinal products is indicated as reduced intensity conditioning (ric) treatment prior to allogeneic haematopoietic stem cell transplantation (allo-hsct) in malignant haematological diseases in adults. phelinun in combination with other cytotoxic medicinal products is indicated as conditioning regimen prior to allogeneic haematopoietic stem cell transplantation in haematological diseases in the paediatric population as:myeloablative conditioning (mac) treatment in case of malignant haematological diseasesric treatment in case of non-malignant haematological diseases.

Enteroporc Coli AC Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

enteroporc coli ac

ceva santé animale - clostridium perfringens type c, beta1 toxoid / clostridium perfringens, type a, alpha toxoid / clostridium perfringens, type a, beta2 toxoid / escherichia coli, fimbrial adhesin f4ab / escherichia coli, fimbrial adhesin f4ac / escherichia coli, fimbrial adhesin f5 / escherichia coli, fimbrial adhesin f6 - immunologicals for suidae, inactivated bacterial vaccines (including mycoplasma, toxoid and chlamydia) escherichia + clostridium - Прасета - for the passive immunisation of progeny by active immunisation of pregnant sows and gilts to reduce:-           clinical signs (severe diarrhoea) and mortality caused by escherichia coli strains expressing the fimbrial adhesins f4ab, f4ac, f5 and f6-           clinical signs (diarrhoea during the first days of life) associated with clostridium perfringens type a expressing alpha and beta 2 toxins-           clinical signs and mortality associated with haemorrhagic and necrotising enteritis caused by clostridium perfringens type c expressing beta1 toxin.

Zinplava Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

zinplava

merck sharp & dohme b.v. - bezlotoxumab - Ентероколит, псевдомембранен - Имунни серуми и имуноглобулини - zinplava е показан за предотвратяване на повторение на инфекция с clostridium difficile (cdi) при възрастни с висок риск от повторение на cdi.

Wilzin Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

wilzin

recordati rare diseases - цинк - Хепатолентикуларна дегенерация - Други стомашно-чревния тракт и обмяната на веществата средства, - Лечение на болестта на Уилсън.

L-Spec 5/10 injectable solution България - български - БАБХ (Българска агенция по безопасност на храните)

l-spec 5/10 injectable solution

v.m.d. nv/sa - Линкомицин; Спектиномицин - инжекционен разтвор - 50 mg/ml; 100 mg/ml - свине