Доксипрокт Плюс 40 mg/20 mg/0,25 mg/g маз - 20g България - български - Изпълнителна агенция по лекарствата

Доксипрокт Плюс 40 mg/20 mg/0,25 mg/g маз - 20g

om pharma s.a. - лидокаин хидрохлорид, монохидрат довязывать калций, дексаметазон ацетат -

Zycortal Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

zycortal

dechra regulatory b.v. - дезоксикортон пивалат - Кортикостероиди за системна употреба - Кучета - За да се използва като заместителна терапия минералокортикоидной недостатъчност при кучета с основен hypoadrenocorticism (болест на Адисон).

Voraxaze Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

voraxaze

serb sas - glucarpidase - metabolic side effects of drugs and substances - Всички други терапевтични продукти - voraxaze is indicated to reduce toxic plasma methotrexate concentration in adults and children (aged 28 days and older) with delayed methotrexate elimination or at risk of methotrexate toxicity.

Taxespira (previously Docetaxel Hospira UK Limited ) Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

taxespira (previously docetaxel hospira uk limited )

hospira uk limited - доцетаксел трихидрат - stomach neoplasms; prostatic neoplasms; breast neoplasms; head and neck neoplasms; carcinoma, non-small-cell lung - Антинеопластични средства - cancertaxespira на гърдата в комбинация с доксорубицином и циклофосфамидом показан при помощните терапия на пациенти с:валиден възел-позитивен рак на млечната жлеза;активен възел-отрицателен рак на гърдата . За пациенти с операбельным възел-отрицателен рак на гърдата, помощните терапия трябва да бъде ограничено правото на пациентите за получаване на химиотерапия по международни критерии за първична терапия на ранен рак на гърдата . taxespira в комбинация с доксорубицином е предназначен за лечение на пациенти с локално-напреднал или метастазирал рак на млечната жлеза, по-рано не е получавала цитотоксической терапия условия за това. taxespira монотерапии, предназначени за лечение на пациенти с локално-напреднал или метастазирал рак на млечната жлеза при неефективност цитотоксической терапия. Предишната химиотерапия трябва да са включени антрациклини или алкилиращи агент. taxespira комбинация с трастузумабом е предназначен за лечение на болни с метастазирал рак на млечната жлеза, тумор които за експрес her2 и които преди това не са получавали химиотерапия по повод разпространена болест. taxespira в комбинация с капецитабином е предназначен за лечение на пациенти с локално-напреднал или метастазирал рак на млечната жлеза при неефективност цитотоксической химиотерапия. Предишна терапия трябва да са включени антрациклин. Немелкоклеточный рак на белия дроб taxespira е показан за лечение на пациенти с локално-напреднал или метастазирал немелкоклеточным рак на белия дроб след неефективността на предишния химиотерапия. taxespira в комбинация с цисплатином е предназначен за лечение на пациенти с нерезектабельным, локално-напреднал или метастазирал немелкоклеточным рак на белите дробове, при пациенти, преди това не са лекувани с химиотерапия за това състояние. taxespira на рак на простатата в комбинация с преднизоном или преднизолоном е показан за лечение на пациенти с хормонално продължителна метастатичен рак на простатата . Аденокарцинома на стомаха taxespira в комбинация с цисплатином и 5-фторурацилом е предназначен за лечение на пациенти с метастатичен аденокарциномой на стомаха, включително аденокарциномы пищеводно-чревния на прехода, които не са придобили преди това химиотерапия за метастатичен болест. Рак на главата и шията taxespira в комбинация с цисплатином и 5-фторурацилом е предназначен за индукционна терапия на пациенти с локално-често плоскоклеточным рак на главата и шията.

Cuprymina Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

cuprymina

a.c.o.m. - advanced center oncology - меден (64Су) хлорид - Радиоюклидно изображение - various diagnostic radiopharmaceuticals - cuprymina е радиофармацевтичен прекурсор. Той не е предназначен за директна употреба при пациенти. Този лекарствен продукт трябва да се използва само за белязването на превозвача молекули, които са специално разработени и разрешени за белязването с този радионуклиди.

Glivec Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

glivec

novartis europharm limited - иматиниб - precursor cell lymphoblastic leukemia-lymphoma; gastrointestinal stromal tumors; dermatofibrosarcoma; myelodysplastic-myeloproliferative diseases; leukemia, myelogenous, chronic, bcr-abl positive; hypereosinophilic syndrome - Антинеопластични средства - glivec is indicated for the treatment of , adult and paediatric patients with newly diagnosed philadelphia-chromosome (bcr-abl)-positive (ph+) chronic myeloid leukaemia (cml) for whom bone-marrow transplantation is not considered as the first line of treatment;, adult and paediatric patients with ph+ cml in chronic phase after failure of interferon-alpha therapy, or in accelerated phase or blast crisis;, adult and paediatric patients with newly diagnosed philadelphia-chromosome-positive acute lymphoblastic leukaemia (ph+ all) integrated with chemotherapy;, adult patients with relapsed or refractory ph+ all as monotherapy;, adult patients with myelodysplastic / myeloproliferative diseases (mds / mpd) associated with platelet-derived growth factor receptor (pdgfr) gene re-arrangements;, adult patients with advanced hypereosinophilic syndrome (hes) and / or chronic eosinophilic leukaemia (cel) with fip1l1-pdgfra rearrangement. Ефект Гливека за изхода на трансплантацията на костен мозък все още не е определен. glivec is indicated for: , the treatment of adult patients with kit (cd 117)-positive unresectable and / or metastatic malignant gastrointestinal stromal tumours (gist);, the adjuvant treatment of adult patients who are at significant risk of relapse following resection of kit (cd117)-positive gist. Пациентите, които имат нисък или много нисък риск от рецидив не трябва да получават помощните терапия; лечение на възрастни пациенти с метастатичен выбухающей dermatofibrosarcoma (dfsp) и възрастни пациенти с пристъпно и / или метастатичен dfsp, които не са допустими за операция. При възрастни и педиатрични пациенти, на ефективността на Гливек се основава на общите гематологических и цитогенетических отговор и преживяемост без прогресия при ХМЛ, хематологични и цитогенетический отговор на цените на ph+ all, миелодиспластичен синдром / МПЗ, на гематологические показатели за обратна връзка в ХЕС / човек и на обективен отговор при възрастни пациенти с неоперабельными и / или метастатическими Гист и dfsp и на безрецидивную преживяемост при помощните същността на. Опит Гливек при пациенти с миелодиспластичен синдром / МПЗ, свързани с pdgfr генетични комбинации-много ограничен (виж раздел 5. С изключение първи път е идентифицирана хронична фаза на ХМЛ, няма контролирани проучвания, които показват клиничен ефект, или увеличава процента на преживяемост при тези заболявания.

Masivet Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

masivet

ab science s.a. - masitinib mesilate - Антинеопластични средства - Кучета - Лечение на нерезрективни куче мастоцитни тумори (степен 2 или 3) с потвърден мутирал c-kit тирозин-киназен рецептор.

Viraferon Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

viraferon

schering-plough europe - интерферон алфа-2b - hepatitis c, chronic; hepatitis b, chronic - Иммуностимуляторы, - Хроничен хепатит В: лечение на възрастни пациенти с хроничен хепатит В, свързани с доказателства за репликация на вируса на хепатит В (наличие на hbv ДНК и hbeag) също така, повишена аланинаминотрансферазы (alt) и гистологически доказано активно възпаление на черния дроб и/или фиброза. Хроничен хепатит с при възрастни пациенти:introna е показан за лечение на възрастни пациенти с хроничен хепатит С, които са с повишени трансаминазы на черния дроб, без декомпенсации и които са положителни за серума на кръвта hcv-РНК или анти-hcv (виж раздел 4. Най-добрият начин да се използват introna в този знак в съчетание с рибавирином. Деца и юноши:introna е предназначен за използване в режим комбинация с рибавирином за лечение на деца и юноши на възраст от 3 и повече години, които имат хроничен хепатит С, по-рано не са били лекувани, без черния дроб декомпенсация, и които са положителни в кръвния серум РНК на hcv. Решението трябва да бъде взето на индивидуална основа, като се вземат предвид всички доказателства за прогресия на заболяването, като възпаление на черния дроб и фиброза, а също и прогностическими фактори за отговор, генотипа на hcv и вирусният товар. Очакваната полза от лечението трябва да бъде съвпадение с резултатите сигурност се наблюдават на деца участници в клинични проучвания (вижте раздели 4. 4, 4. На 8 и на 5.

Rydapt Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

rydapt

novartis europharm ltd - midostaurin - leukemia, myeloid, acute; mastocytosis - Антинеопластични средства - rydapt се посочва:в съчетание със стандартна даунорубицин и цитарабин индукция и на високи дози цитарабина консолидиране на химиотерапия и пациенти, на пълен отговор последва rydapt един представител поддържаща терапия за възрастни пациенти, тъй като за първи път разкри пикантни миелоидным левкемия (ОМЛ), които са мутации flt3 по положителен (виж раздел 4. 2);като монотерапии за лечение на възрастни пациенти с агресивен системен мастоцитоз (afm), системен мастоцитоз с придружител гематологическими новообразованиями (виж en), или мачтата клетки на левкемия (МЛ).