Herzuma Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

herzuma

celltrion healthcare hungary kft. - трастузумаб - stomach neoplasms; breast neoplasms - Антинеопластични средства - Гърдите cancermetastatic гърдите cancerherzuma е показан за лечение на възрастни пациенти с her2 позитивен метастазирал рак на млечната жлеза (icb):като монотерапии за лечение на тези пациенти, които са получили не по-малко от два режима на химиотерапията за лечение на метастатичен болест. Преди химиотерапията трябва да бъдат включени най-малко антрациклина и таксана, ако пациентите не са подходящи за тези процедури. Хормон-рецептор-позитивни пациенти, също трябва да бъде не на хормоналната терапия, ако пациентите не са подходящи за тези процедури. в комбинация с паклитакселом за лечение на тези пациенти, които не са получавали химиотерапия за метастатичен болест, и за които не е подходящ антрациклиновый. в комбинация с доцетакселом за лечение на пациенти, които не са получавали химиотерапия за метастатичен болест. в комбинация с инхибитор на ароматаза инхибитори за лечение на пациенти след менопауза с хормон-рецептор позитивен ГБЦ, не по-рано от получаващи трастузумаб. Рано cancerherzuma на гърдите е показан за лечение на възрастни пациенти с her2 позитивен рак на гърдата (ЕДК):след операция, химиотерапия (неоадъювантной или помощните) и лъчетерапия (ако е приложимо). след помощните химиотерапия с доксорубицином и циклофосфамидом, в съчетание с паклитакселом или доцетакселом. в комбинация с помощните химиотерапия, състояща се от доцетаксела и карбоплатина. в комбинация с неоадъювантной химиотерапия с последващо herzuma помощните терапия, локално (включително възпалително заболяване или на тумора > 2 cm в диаметър. herzuma трябва да се използва само при пациенти с метастазирал или ранен рак на млечната жлеза, тумор които или her2 и гиперэкспрессии или усилване на гена her2, как се определя точно и доказана анализи. Метастатический рак herzuma на стомаха в комбинация с Капецитабин или 5-фторурацилом и цисплатином е показан за лечение на възрастни пациенти с her2 позитивен метастазирал аденокарциномой на стомаха или стомашно-езофагеална съединения, които не са получени в лечението на метастатичен болест. herzuma трябва да се използва само при пациенти с метастазирал рак на стомаха (МИК), заболявания които имат гиперэкспрессию her2 и как се определя ihc2+ и оправдателни СИШ или резултат риба, или ИГХ 3+ резултат. Трябва да се използват точни и доказани методи за анализ .

Regkirona Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

regkirona

celltrion healthcare hungary kft. - regdanvimab - covid-19 virus infection - Имунни серуми и имуноглобулини - regdanvimab is indicated for the treatment of adults with coronavirus disease 2019 (covid-19) who do not require supplemental oxygen and who are at increased risk of progressing to severe covid-19.

Rituzena (previously Tuxella) Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

rituzena (previously tuxella)

celltrion healthcare hungary kft. - ритуксимаб - lymphoma, non-hodgkin; microscopic polyangiitis; leukemia, lymphocytic, chronic, b-cell; wegener granulomatosis - Антинеопластични средства - rituzena, се посочва в възрастни по следните причини:неходжкинские лимфом (НХЛ)rituzena е показан за лечение на по-рано не е получавала лечение на пациенти с iii стъпка, vi, фоликуларен лимфом в комбинация с химиотерапия. rituzena монотерапии, предназначени за лечение на пациенти с iii етап iv на фоликулите лимфомой, които са Хемо-упорит или втори или следващ рецидив след химиотерапия. rituzena е показан за лечение на пациенти с cd20 в положителна за разпространяване на крупноклеточной b в клетъчните не-ходжкинских лимфом в комбинация с chop (циклофосфамид, доксорубицин, Винкристин, преднизолон) химиотерапия. Хроничен лимфоцитарный левкемия (ХЛЛ)rituzena в комбинация с химиотерапия е показано за обработка на пациенти с по-рано не е получавала лечение и relapsed/тугоплавким ХЛЛ. Има само ограничени данни за ефикасността и безопасността за пациентите, по-рано лекувани с моноклонални антитела, включително rituzenaor пациенти, рефрактерных към предишната rituzena плюс химиотерапия. Гранулематоз с полиангиитом и микроскопично polyangiitisrituzena, в комбинация с глюкокортикоидами, се предписват за индукция на ремисия при възрастни пациенти с тежък активен гранулематоз с полиангиитом (Вегенера) (ГПА) и микроскопични полиангиитом (ИПП).

Blitzima Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

blitzima

celltrion healthcare hungary kft. - ритуксимаб - lymphoma, non-hodgkin; leukemia, lymphocytic, chronic, b-cell - Антинеопластични средства - blitzima, се посочва в възрастни по следните причини:неходжкинские лимфом (НХЛ)blitzima е показан за лечение на по-рано не е получавала лечение на пациенти с iii стъпка-iv етап на фоликуларен лимфом в комбинация с химиотерапия. blitzima подкрепа на лечението е показан за лечение на пациенти с фоликуларен лимфомой, които попълват индукционную терапия. blitzima монотерапии, предназначени за лечение на пациенти със състояние на iii и iv на фоликулите лимфомой, които са устойчиви на химиотерапия или второ или последващи рецидиви след химиотерапия. blitzima е показан за лечение на пациенти с cd20 на положителна дифузни крупноклеточной неходжкинов-клетки лимфом в комбинация с chop (циклофосфамид, доксорубицин, Винкристин, преднизолон) химиотерапия. Хроничен лимфоцитарный левкемия (ХЛЛ)blitzima в комбинация с химиотерапия е показано за обработка на пациенти с по-рано не е получавала лечение и relapsed/тугоплавким ХЛЛ. Има само ограничени данни за ефикасността и безопасността за пациентите, по-рано лекувани с моноклонални антитела, включително blitzima или болни, рефрактерных към предишната blitzima плюс химиотерапия.

Ritemvia Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

ritemvia

celltrion healthcare hungary kft. - ритуксимаб - lymphoma, non-hodgkin; microscopic polyangiitis; wegener granulomatosis - Антинеопластични средства - ritemvia, се посочва в възрастни по следните причини:неходжкинские лимфом (НХЛ) ritemvia е показан за лечение на по-рано не е получавала лечение на пациенти със състояние на iii и iv фоликуларен лимфом в комбинация с химиотерапия. ritemvia подкрепа на лечението е показан за лечение на пациенти с фоликуларен лимфомой, които попълват индукционную терапия. ritemvia монотерапии, предназначени за лечение на пациенти с iii и iv стадии на фоликулите лимфомой, които са Хемо-упорит или втори или следващ рецидив след химиотерапия. ritemvia е показан за лечение на пациенти с cd20 в положителна за разпространяване на крупноклеточной b в клетъчните не-ходжкинских лимфом в комбинация с chop (циклофосфамид, доксорубицин, Винкристин, преднизолон) химиотерапия. Гранулематоз с полиангиитом и микроскопични полиангиитом. ritemvia, в комбинация с глюкокортикоидами, се предписват за индукция на ремисия при възрастни пациенти с тежък, активен гранулематоз с полиангиитом (Вегенера) (ГПА) и микроскопични полиангиитом (ИПП).

Truxima Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

truxima

celltrion healthcare hungary kft. - ритуксимаб - lymphoma, non-hodgkin; arthritis, rheumatoid; wegener granulomatosis; leukemia, lymphocytic, chronic, b-cell; microscopic polyangiitis - Антинеопластични средства - truxima, се посочва в възрастни по следните причини:неходжкинские лимфом (НХЛ)truxima е показан за лечение на по-рано не е получавала лечение на пациенти с iii стъпка, vi, фоликуларен лимфом в комбинация с химиотерапия. Ремонт truxima терапия е показан за лечение на пациенти с фоликуларен лимфомой, които попълват индукционную терапия. truxima монотерапии, предназначени за лечение на пациенти с iii етап iv на фоликулите лимфомой, които са Хемо-упорит или втори или следващ рецидив след химиотерапия. truxima е показан за лечение на пациенти с cd20 в положителна за разпространяване на крупноклеточной b в клетъчните не-ходжкинских лимфом в комбинация с chop (циклофосфамид, доксорубицин, Винкристин, преднизолон) химиотерапия. Хроничен лимфоцитарный левкемия (ХЛЛ)truxima в комбинация с химиотерапия е показано за обработка на пациенти с по-рано не е получавала лечение и relapsed/тугоплавким ХЛЛ. Налични са само ограничени данни за ефикасността и безопасността на пациенти, лекувани преди това с моноклонални антитела, включително truxima или пациенти, рефрактерни на предишни truxima плюс химиотерапия. Ревматоиден arthritistruxima в комбинация с метотрексат е показан за лечение на възрастни пациенти с тежък активен ревматоиден артрит, които са имали недостатъчен отговор или непоносимост към други заболяване дорабатывая анти-ревматични лекарства (dmards), включително един или повече фактор на некроза на тумора (tnf) инхибитор терапия. truxima доказано е, за да се намали скоростта на прогресия на ставите, измерена на рентгенова радиация и подобряване на физическата функция, когато се дава в комбинация с метотрексат. Гранулематоз с полиангиитом и микроскопично polyangiitistruxima, в комбинация с глюкокортикоидами, се предписва за лечение на възрастни пациенти с тежък активен гранулематоз с полиангиитом (Вегенера) (ГПА) и микроскопични полиангиитом (ИПП). Пузырчатка vulgaristruxima е показан за лечение на пациенти с умерена до тежка вулгарно пузырчатка (mf).

Remsima Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

remsima

celltrion healthcare hungary kft. - инфликсимаб - arthritis, psoriatic; spondylitis, ankylosing; colitis, ulcerative; psoriasis; crohn disease; arthritis, rheumatoid - Имуносупресори - Ревматоиден arthritisremsima, в комбинация с метотрексат е показан за намаляване на признаци и симптоми, както и подобряване на физическите функции:при възрастни пациенти с активно заболяване, когато в отговор на заболевани‑усъвършенстват antirheumatic лекарства (dmards), включително метотрексат, е неадекватен;за възрастни пациенти с тежък, активен и белег заболяване преди това не са лекувани с метотрексат или други пропуските лекарства. В тези групи пациенти, забавяне на прогресията на ставите, измерена с помощта на рентген, е показана. Възрастен на Крон diseaseremsima е показан за:лечение на умерено силно активна болест на Крон, при възрастни пациенти, които не е отговорено, въпреки пълен и адекватен курс на лечение с кортикостероиди и / или иммунодепрессанты или които не понасят или имат медицински противопоказания за такова лечение;Лечение на fistulising, активна болестта на Крон, при възрастни пациенти, които не е отговорено, въпреки пълен и адекватен курс на лечение на конвенционално лечение (включително антибиотици, дренаж и иммуносупрессивная терапия). Педиатрични на Крон diseaseremsima е показан за лечение на тежки, активно лечение на болестта на Крон при деца и юноши на възраст от шест до 17 години, които не са отговорили на стандартна терапия, включително с кортикостероиди, имуномодулатор и начална хранене терапия; или непоносимост или противопоказания за такава терапия. Инфликсимаб е изучаван само в съчетание с традиционната терапия иммуносупрессивной. Улцерозен colitisremsima се предписват за лечение на средни и тежки активни улцерозен колит при възрастни пациенти с неадекватен отговор към традиционна терапия, включително с кортикостероиди и 6‑меркаптопурин (6‑Мп) или Азатиоприн (desy), или които не могат да понасят или имат медицински противопоказания за такава терапия. Детска улцерозен colitisremsima е показан за лечение на степен на активност на улцерозен колит при деца и юноши на възраст от шест до 17 години, които са имали неадекватном отговор на традиционна терапия, включително с кортикостероиди и 6‑Депутат или desy, или които не понасят или имат медицински противопоказания за такава терапия. Анкилозиращ spondylitisremsima е показан за лечение на тежък активен анкилозирующего спондилита при възрастни пациенти, които недостатъчно са отговорили на стандартна терапия. Псориатичен arthritisremsima е предназначен за лечение на активни и прогресивно псориатичен артрит при възрастни пациенти, когато в отговор на предишната терапия dmards е неадекватен. remsima трябва да се прилага в комбинация с метотрексат;или само при пациенти, които показват на непоносимост към метотрексат или за които метотрексат е противопоказан. Инфликсимаб е доказано, че подобрява физическата функция при пациенти с псориатическим артрит, а за да се намали скоростта на прогресията на периферното на ставите, измерена с помощта на рентген при пациенти с полиартикулярным вариант симетрични подтипове заболявания. psoriasisremsima е показан за лечение на средни и тежки форми на бляшечного на псориазис при възрастни пациенти, които не отговориха, или които имат противопоказания или непоносимост към друга системна терапия, включително циклоспорин, метотрексат или psoralen и ултравиолетова (ПУВА).

Yuflyma Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

yuflyma

celltrion healthcare hungary kft. - адалимумаб - arthritis, rheumatoid; arthritis, psoriatic; psoriasis; spondylitis, ankylosing; uveitis; hidradenitis suppurativa; colitis, ulcerative; crohn disease; arthritis, juvenile rheumatoid - Имуносупресори - rheumatoid arthritisyuflyma in combination with methotrexate, is indicated for:- the treatment of moderate to severe, active rheumatoid arthritis in adult patients when the response to disease-modifying anti-rheumatic drugs including methotrexate has been inadequate. - the treatment of severe, active and progressive rheumatoid arthritis in adults not previously treated with methotrexate. yuflyma can be given as monotherapy in case of intolerance to methotrexate or when continued treatment with methotrexate is inappropriate. Адалимумаб, както е показано, за да се намали скоростта на прогресия на увреждане на ставите как се измерва с рентгенови и подобряване на физическата функция при назначаването в комбинация с метотрексат. juvenile idiopathic arthritispolyarticular juvenile idiopathic arthritisyuflyma in combination with methotrexate is indicated for the treatment of active polyarticular juvenile idiopathic arthritis, in patients from the age of 2 years who have had an inadequate response to one or more disease-modifying anti-rheumatic drugs (dmards). yuflyma can be given as monotherapy in case of intolerance to methotrexate or when continued treatment with methotrexate is inappropriate (for the efficacy in monotherapy see section 5. Адалимумаб не е проучена обстойно при пациенти на възраст по-малко от 2 години. enthesitis-related arthritisyuflyma is indicated for the treatment of active enthesitis-related arthritis in patients, 6 years of age and older, who have had an inadequate response to, or who are intolerant of, conventional therapy (see section 5. axial spondyloarthritisankylosing spondylitis (as)yuflyma is indicated for the treatment of adults with severe active ankylosing spondylitis who have had an inadequate response to conventional therapy. axial spondyloarthritis without radiographic evidence of asyuflyma is indicated for the treatment of adults with severe axial spondyloarthritis without radiographic evidence of as but with objective signs of inflammation by elevated crp and/or mri, who have had an inadequate response to, or are intolerant to non-steroidal anti-inflammatory drugs (nsaids). psoriatic arthritisyuflyma is indicated for the treatment of active and progressive psoriatic arthritis in adults when the response to previous disease-modifying anti-rheumatic drug therapy has been inadequate. Адалимумаб, както е показано, за да се намали скоростта на прогресия на периферната ставите, измерена с помощта на рентген при пациенти с полиартикулярным вариант симетрични подтипове на заболяване (виж раздел 5. 1) и за подобряване на физическата функция. psoriasisyuflyma is indicated for the treatment of moderate to severe chronic plaque psoriasis in adult patients who are candidates for systemic therapy. paediatric plaque psoriasisyuflyma is indicated for the treatment of severe chronic plaque psoriasis in children and adolescents from 4 years of age who have had an inadequate response to or are inappropriate candidates for topical therapy and phototherapies. hidradenitis suppurativa (hs)yuflyma is indicated for the treatment of active moderate to severe hidradenitis suppurativa (acne inversa) in adults and adolescents from 12 years of age with an inadequate response to conventional systemic hs therapy (see sections 5. 1 и 5. crohn’s diseaseyuflyma is indicated for treatment of moderately to severely active crohn’s disease, in adult patients who have not responded despite a full and adequate course of therapy with a corticosteroid and/or an immunosuppressant; or who are intolerant to or have medical contraindications for such therapies. paediatric crohn's diseaseyuflyma is indicated for the treatment of moderately to severely active crohn's disease in paediatric patients (from 6 years of age) who have had an inadequate response to conventional therapy including primary nutrition therapy and a corticosteroid and/or an immunomodulator, or who are intolerant to or have contraindications for such therapies. ulcerative colitisyuflyma is indicated for treatment of moderately to severely active ulcerative colitis in adult patients who have had an inadequate response to conventional therapy including corticosteroids and 6-mercaptopurine (6-mp) or azathioprine (aza), or who are intolerant to or have medical contraindications for such therapies. paediatric ulcerative colitisyuflyma is indicated for the treatment of moderately to severely active ulcerative colitis in paediatric patients (from 6 years of age) who have had an inadequate response to conventional therapy including corticosteroids and/or 6-mercaptopurine (6-mp) or azathioprine (aza), or who are intolerant to or have medical contraindications for such therapies. uveitisyuflyma is indicated for the treatment of non-infectious intermediate, posterior and panuveitis in adult patients who have had an inadequate response to corticosteroids, in patients in need of corticosteroid- sparing, or in whom corticosteroid treatment is inappropriate. paediatric uveitisyuflyma is indicated for the treatment of paediatric chronic non-infectious anterior uveitis in patients from 2 years of age who have had an inadequate response to or are intolerant to conventional therapy, or in whom conventional therapy is inappropriate.