Kaletra Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

kaletra

abbvie deutschland gmbh co. kg - lopinavir, ritonavir - ХИВ инфекции - antivirals for systemic use, protease inhibitors - Калетра® е показан в комбинация с други антиретровирусните лекарствени продукти за лечение на човешкия имунодефицитен вирус (hiv-1) заразени възрастни, подрастващи и деца на възраст от 14 дни и повече. Избор на Калетра ® за лечение на протеазен инхибитор опитни hiv-1 инфектирани пациенти трябва да се основава на индивидуална вирусна резистентност тестване и лечение на пациенти.

Zyprexa Velotab Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

zyprexa velotab

eli lilly nederland b.v. - оланзапин - schizophrenia; bipolar disorder - психолептици - adultsolanzapine е показан за лечение на шизофрения. Оланзапин е ефективен за поддържане на клиничното подобрение в рамките на продължаване на терапията при пациенти, които са показали отговор към лечението . Оланзапин е показан за лечение на умерени и тежки епизоди на мания. При пациенти епизод, чиято мания е отговорил на лечение с Оланзапин, Оланзапин е показан за предотвратяване на рецидив при пациенти с биполярно разстройство.

Clopidogrel BMS Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

clopidogrel bms

bristol-myers squibb pharma eeig - clopidogrel (as hydrogen sulfate) - stroke; peripheral vascular diseases; myocardial infarction; acute coronary syndrome - Антитромботични агенти - Клопидогрел е показан за възрастни за профилактика на атеротромботических събития:- пациенти, страдащи от инфарктом инфаркт (от няколко дни до по-малко от 35 дни), исхемичен инсулт (от 7 дни до по-малко от 6 месеца) или установена заболяване на периферните артерии. - Пациенти, страдащи от остър коронарным синдром:без вдигане на сегмента st остър коронарный синдром (нестабилна стенокардия или не-q-инфарктом на миокарда), включително пациенти, подложени на поставянето на стента след чрескожного коронарна интервенция, в комбинация с ацетилсалицилова киселина (ask). Възхода на сегмента st остър инфаркт на миокарда, в комбинация с ВЪЗХОДЯЩО в лечението на пациенти, които имат право на тромболитической терапия.

Suvaxyn CSF Marker Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

suvaxyn csf marker

zoetis belgium sa - live recombinant e2 gene-deleted bovine viral diarrhoea virus containing classical swine fever virus e2 gene (cp7_e2alf) - live viral vaccines, immunologicals for suidae - Прасета - За активна имунизация на свинете с 7 седмична възраст и по-нататък, за да се предотврати смъртността и намаляване на инфекции и заболявания, причинени от вируса на класическата чума свинете (csfv). onset of immunity: 14 days after vaccinationduration of immunity: at least 6 months after vaccinationfor active immunisation of breeding females to reduce transplacental infection caused by csfv. onset of immunity: 21 days after vaccinationduration of immunity has not been demonstrated.

NIPOXYME 200 mg/g SUSPENSION FOR USE IN DRINKING WATER 200 mg/g България - български - БАБХ (Българска агенция по безопасност на храните)

nipoxyme 200 mg/g suspension for use in drinking water 200 mg/g

spain, 08755 castellbisbal, polígono industrial can pelegrí. c/ ferro, 9 - Колистин (сулфат) - суспензия за прилагане във вода за пиене - 200 mg/g - свине

Agenerase Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

agenerase

glaxo group ltd. - ампренавир - ХИВ инфекции - Антивирусни средства за системно приложение - agenerase, в комбинация с други антиретровирусными лекарства, които се предписват за лечение на протеазен инхибитор (ПИ) опитен hiv-1 инфектирани възрастни и деца над 4 години. Капсули agenerase, като правило, трябва да се прилага с ниска доза ritonavir, приемани като усилвател от фармакокинетиката ампренавира (виж раздели 4. 2 и 4. Изборът на ампренавир трябва да се основава на индивидуално изследване за вирусна резистентност и история на лечението на пациентите (вж. Точка 5. В полза на agenerase силен ritonavir не е доказана при пациенти ПИ главини (виж раздел 5.

Lopinavir/Ritonavir Mylan Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

lopinavir/ritonavir mylan

mylan pharmaceuticals limited - lopinavir, ritonavir - ХИВ инфекции - Антивирусни средства за системно приложение - Лопинавир/ритонавир е показан в комбинация с други антиретровирусните лекарствени продукти за лечение на човешкия имунодефицитен вирус (hiv-1) заразени възрастни, юноши и деца над 2 годишна възраст. Избор на lopinavir/ritonavir протеазен инхибитор за лечение на опитни hiv-1 инфектирани пациенти трябва да се основава на индивидуална вирусна резистентност тестване и лечение на пациенти.

Olanzapine Glenmark Europe Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

olanzapine glenmark europe

glenmark arzneimittel gmbh - оланзапин - schizophrenia; bipolar disorder - психолептици - adultsolanzapine е показан за лечение на шизофрения. Оланзапин е ефективен за поддържане на клиничното подобрение в рамките на продължаване на терапията при пациенти, които са показали отговор към лечението . Оланзапин е показан за лечение на умерени и тежки епизоди на мания. При пациенти епизод, чиято мания е отговорил на лечение с Оланзапин, Оланзапин е показан за предотвратяване на рецидив при пациенти с биполярно разстройство.

Olazax Disperzi Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

olazax disperzi

glenmark pharmaceuticals s.r.o.  - оланзапин - schizophrenia; bipolar disorder - психолептици - adultsolanzapine е показан за лечение на шизофрения. Оланзапин е ефективен за поддържане на клиничното подобрение в рамките на продължаване на терапията при пациенти, които са показали отговор към лечението . Оланзапин е показан за лечение на умерени и тежки епизоди на мания. При пациенти епизод, чиято мания е отговорил на лечение с Оланзапин, Оланзапин е показан за предотвратяване на рецидив при пациенти с биполярно разстройство.

Hiprabovis IBR Marker Live Европейски съюз - български - EMA (European Medicines Agency)

hiprabovis ibr marker live

laboratorios hipra s.a - жив ge-tk- двойно-ген-делящ говежди херпес вирус тип 1, щам ceddel: 106.3-107.3 ccid50 - Имунологични - Говеда - За активна имунизация на едър рогат добитък, с три месечна възраст на едър рогат добитък срещу вируса на херпес симплекс тип 1 (bohv-1) за намаляване на клинични признаци на инфекциозно котешки ринотрахеит едър рогат добитък (idb) и областта на отделяне на вируса. Началото на имунитета: 21 дни след завършване на основната схема на ваксинация. Продължителност на имунитета: 6 месеца след завършване на основната схема за ваксинация.